Carice MK1

Als je maar lang genoeg onnodige dingen weghaalt kom je vanzelf tot de essentie van autorijden. De Carice MK1 is elegant, stijlvol en tegelijkertijd eenvoudig. Dat levert elektrisch rijden op in zijn meest stoere en elementaire vorm. Al onze auto’s zijn uiteraard RDW gekeurd en vanaf 21 juni 2014 te koop.

Vederlicht

Omdat de Carice vanaf slechts 350 kg inclusief accupakket te verkrijgen is, heeft de auto een bijzonder sportief weggedrag. Bovendien is het energieverbruik dankzij dit gewicht bijzonder laag. Zo kan de MK1 met een kleine motor toch sportief rijden en ver reiken. Bijzonder compact, en toch groot genoeg!

carice-and-volvo


Op maat gemaakt

Elke MK1 wordt gebouwd naar specifieke wensen van de nieuwe eigenaar. Iedere Carice wordt weer anders gebouwd en de specificaties verschillen daarom van auto tot auto. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit de grootte van het accupakket en de motor. Ook hebben we ervaring met het toepassen van een “uitneembare range extender”. een efficiënte benzinemotor die tijdens het rijden het accupakket weer kan opladen.

Een paar honderd kilometer actieradius behoort tot de mogelijkheden. Graag zoeken we met onze klanten naar de uitvoering die goed bij zijn of haar behoefte past. Daarbij zoeken we naar de oplossing die de auto zo licht mogelijk houdt.

Voorbeelden

  • Klein accupakket
  • Range Extender
  • 40kWp motor
  • Maximaal 100 km/u

Met deze combinatie kan onze klant 90% van zijn ritten volledig elektrisch rijden. Voor de langere ritten, of een dag toeren kan de range extender worden ingeschakeld. Die kunnen we extra stil, of juist wat luider maken waardoor het motorgeluid ook een steentje bijdraagt aan het rijplezier.

  • Klein accupakket
  • 15kWp motorOnlangs hebben we deze auto gebouwd voor een klant.
Hiermee kunnen afstanden tot 70 km op één enkele lading bereikt worden. Met het kleine accupakket is de auto al na 2 uur thuis opgeladen.

  • Groot accupakket
  • 40kWp motor
  • Maximaal 100 km/u
  • Maximaal 200 km bereik

Niet afhankelijk zijn van benzine, maar toch grote afstanden overbruggen. Een krachtige motor in een auto met zeer goede wegligging.

Op speciaal verzoek kunnen we de Carice als “Juniorversie” uitvoeren (te besturen vanaf 16 jaar). Topsnelheden boven 100 km/u en grotere accupakketten behoren tot de mogelijkheden: We werken graag samen met onze klanten aan uitvoeringsvormen waardoor de MK1 zo zuinig mogelijk, zo slim mogelijk en zo leuk mogelijk wordt.

De auto zal in gelimiteerde oplage geproduceerd worden.
Momenteel werken we aan een eerste productieserie van 10 auto’s.
Prijzen beginnen bij €22.000 exclusief BTW (€26.620 inclusief BTW)

Een auto voor echte bikkels

De MK1 wordt geleverd zonder dak, het is dus een auto voor echte bikkels. Er is een tonneaucover leverbaar waarmee de auto tegen regen is af te sluiten.

car-people

Ode

Bij het ontwerp en het bouwen van de Carice is veel aandacht besteed aan detail. Het is een ode aan alle mooie karaktereigenschappen die de automobielhistorie heeft voortgebracht, gecombineerd met alle mooie technieken die de moderne tijd ons brengt. Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven. Het leverde de 1e prijs op in de Rabobank Young Innovator competitie van 2013.

car-dashboard-wide

Fotografie verzorgd door: light@work